1908
1908

Το Ξενοδοχείο

Θα μας βρείτε στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. Η εξαιρετική τοποθεσία του ξενοδοχείου προσφέρεται για εξερεύνηση και βόλτες στο εμπορικό κέντρο της παλιάς πόλης, καθώς είναι μόλις 1 λεπτό από τα μουσεία του Ρεθύμνου, τα αναρίθμητα καφέ, εστιατόρια και bar, και μόλις 10 λεπτά από τη μοναδικά υπέροχη αμμώδη παραλία του Ρεθύμνου.

Το κτήριο όπου στεγαζόμαστε σήμερα, στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα φιλοξενούσε ένα από τα παλαιότερα μικτά ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της Ευρώπης. Οι γραπτές πηγές αναφέρουν ότι το σχολείο ‘Αθηνά’ πρωτολειτούργησε από το 1906 και για 6 δεκαετίες, υπό την επιμέλεια της δασκάλας Αμαλίας Μανουσάκη.

Στα τέλη της δεκαετίας του 60’, ο παππούς μας Ιωσήφ αποφάσισε να αγοράσει το εγκαταλελειμμένο κτήριο που κάποτε έσφυζε από ζωή και φωνές παιδιών από την κυρία Αμαλία. Φρόντισε τον παραμελειμένο κήπο και άνοιξε το εμπορικό του κατάστημα με υφάσματα όπως αιγυπτιακό βαμβάκι, μετάξι κλπ.

Το 1986 ο πατέρας μας Γιώργος, που υπήρξε ένας από τους τελευταίους μαθητές της κυρίας Αμαλίας, νοσταλγός των παιδικών του χρόνων, μετέτρεψε τις αίθουσες και το προαύλιο του δημοτικού σχολείου, σε Pepi Studios, προς τιμήν γυναίκας του Πέπης, μητέρας μας.

Από το 2009 και έπειτα, εμείς η 3η γενιά, Σήφης, Μάνος και Μαρία Ειρήνη, αποφασίσαμε να αφήσουμε κι εμείς το στίγμα μας. Έτσι, με πολλή αγάπη και σεβασμό, αναδείξαμε για μία ακόμη φορά το ιστορικό αυτό κτήριο για την πόλη του Ρεθύμνου και για την οικογένεια μας.

Έτσι και έγινε το Pepi Boutique Hotel, ένα από τα πιό όμορφα boutique ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο!

Κοπιάστε.

Πληροφορίες Κράτησης
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Επικοινωνία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Newsletter

Social Media

Copyright © Pepi Boutique Hotel, 2023. All Rights Reserved

Powered by Hotel Cube

Espa Banner